Over Label 126 header

Veelgestelde vragen

Mogelijk heb je vragen over de producten en mijn werkwijze. Hieronder probeer ik ze alvast te beantwoorden, met een overzicht van de meest gestelde vragen (en dus de antwoorden). Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op!

Omdat ik alle producten die je op deze website ziet met de grootste zorg en aandacht maak, heb ik ongeveer 2 tot 5 werkdagen nodig om een bestelling af te ronden. Voor ringen bedraagt de levertijd maximaal 10 werkdagen. Zodra ik je bestelling verzend, krijg je een berichtje. Mocht je veel haast hebben met je bestelling, neem dan van tevoren even contact met mij op.

Je kunt betalen via iDeal of via bankoverschrijving. Dit zijn de meest gebruikte betaalmethoden, ook omdat ze veilig en betaalbaar zijn.

De verzendkosten bedragen €4,95 (ongeacht de grootte en samenstelling van je bestelling). Je bestellling wordt met track & trace verzonden, via PostNL. Je kunt ook kiezen voor briefpost zonder track & trace (eigen risico), dit bedraagt €2,50.

Elke bestelling wordt met zorg ingepakt. Je betaalt hier niets extra voor. Meerdere items worden samen verpakt.

Label126 staat voor kwaliteit en service. Als je onverhoopt niet tevreden bent, dan mag je binnen 14 dagen je bestelling terugsturen. Neem hiervoor dan wel eerst even contact met mij op.

Voor de gepersonaliseerde sieraden geldt dit niet. Deze sieraden zijn immers speciaal voor jou gemaakt. Mocht er duidelijk van mijn kant een fout zijn gemaakt (bijvoorbeeld een spelfout), dan maak ik uiteraard kosteloos een nieuw item nadat ik je bestelling retour ontvangen heb.

Ik maak ringen in de maat die je doorgeeft. Mocht de ring toch te groot of te klein zijn, dan kan ik, in overleg kijken of hier nog iets aan te doen is. Helaas kunnen niet alle ringen kleiner of groter gemaakt worden door mij.

Reparatie:

Mocht je sieraad door het vele dragen kapot zijn gegaan, dan wil ik het graag voor je maken. Neem van te voren even contact met mij op en vraag of er kosten aan zijn verbonden. Zorg dat je alle onderdelen goed bewaart.

Alles wordt met de hand gestempeld. Dit geeft een heel ander resultaat dan graveren. De letters worden met de hand letter voor letter in het materiaal geslagen. Hierdoor zullen de letters niet kaarsrecht naast elkaar staan en zullen ze misschien niet allemaal even diep geslagen zijn. Dit heeft juist zijn charme en maakt elk sieraad uniek en authentiek. Ik maak alles zelf. Uiteraard werk ik zo zorgvuldig mogelijk.

Dat verschilt per item. Een sieraad dat niet van echt zilver, maar van metaal is, kun je het beste uit de buurt van water en vochtige ruimtes houden. Het is aan te raden de armband niet in de badkamer te leggen en af te doen tijdens het schoonmaken etc. Ook zul je uit moeten kijken met cosmetica en parfum. Dit kan het materiaal aantasten.

De sieraden die van sterling zilver zijn, kunnen op den duur gaan oxideren. Dit komt door zuurstof in de lucht of de zuurgraad van de huid. Dit is eenvoudig op te poetsen. Als je de sieraden niet draagt, kun je ze het beste luchtdicht apart van elkaar verpakken.  De zilveren sieraden kun je gewoon omhouden als je gaat douchen etc. Kijk wel uit met parfum, chloor en zeewater, die kunnen het zilver aantasten.

De letters worden zwart gemaakt. Dit kan op den duur door het douchen vervagen. Je kunt het eventueel zelf weer donker kleuren met een permanente marker. Even laten drogen en dan met nagellakremover het overtollige reinigen.

Vanzelfsprekend zijn alle sieraden eerst langere tijd in de praktijk getest voordat ze aan het assortiment werden toegevoegd.

Het beste is om even je maat op te laten meten. Als je in de buurt van Haarlem woont kun je dit door mij laten doen. Woon je verder weg, dan kun je dit het beste door een juwelier laten doen. Ik maak de maat die je doorgeeft. Als de ring toch niet past en deze kleiner/groter gemaakt moet worden, dan zijn hier kosten aan verbonden. Helaas is dit niet bij alle ringen mogelijk.